Vård börjar med duschgel

Duschgelen är slut. Igår var jag ju i affären... och vad har jag glömt? Jaja, jag det får jag i snabbköpsbutiken. Så snabbt kosmetikhyllan och packa ner en tub. Det är ju bara duschtvål... Eller är det?

Nej, verkligen inte. Jämfört med andra rengöringsprodukter kommer duschgel vid varje användning i kontakt med större delen av vår hudyta, nämligen med ca. 1,75 m2 i kontakt. Om din hud inte bara blir ren utan även hälsosam efter denna behandling, beror på hur mycket uppmärksamhet som ägnats åt kvalitet av ingredienser och användningen av milda tensider. Om balansen mellan rengöring- och vårdeffekt inte stämmer, kan det snabbt leda till torr och irriterad hud. Duschgel bör inte bara dofta gott (naturligtvis även en viktig funktion) utan under rengöringen se till alla hudens behov.

Viktiga kvalitetsegenskaper för duschgel är till exempel:

  • Användning av högkvalitativa ingredienser och deras bearbetning: råvarorna bör vara noggrant utvalda med såsom vid andra kosmetiska produkter. Dessutom kan tillverkningsprocessen fortfarande påverka kvaliteten på ingredienserna. Kallrörda duschgel garanterar det omfattande bevarandet av nyttiga ingredienser från växtbaseraderåvaror.
  • Fuktgivande och hydratiserande ingredienser såsom vegetabiliska oljor eller vissa enzymer kompenserar för avfettande verkan duschgel på huden. Här är det särskilt viktigt att rengörings- och vårdeffekt är väl överensstämda.
  • Doften av din favorit duschgel bör vara resultatet av naturliga eteriska oljor. I bästa fall från certifierad ekologisk härkomst eftersom detta räknas till ett kvalitetsmått. I bästa fall bidrar doftupplevelsen av eteriska oljor till en vårdande effekt.
  • En balanserad sammansättning av milda sockertensider rengör skonsamt huden och orsakar ingen irritation eller känslighet av huden. Att välja bort sulfatinnehållande tensider är ett första steg i rätt riktning.
  • Ett kännetecken för en bra tensidblandning innefattar även deras förmåga att omvandlas till skum vid användning. För att fördela gelen väl och eftersom det är blir mycket roligare att ta en dusch, bör skumbildandet därför under inga omständigheter minskas.

Produkter vi rekommenderar