Vårrecept: enkel morotsoppa

Våren är precis runt hörnet och vi föredrar att ladda batterierna med lätta, veganska rätter med massor av grönsaker! Medan de mjuka groddarna överges för den nya säsongens grönsaker, förser vi gärna våra kroppar med vitaminer och näringsämnen från morötter.

Denna soppa är en klassiker som kan förberedas eller förberedas snabbt. Det är perfekt som en snabb kontor eller hemmakontor lunch eller för att värma upp efter en lång dag utomhus.

Till cirka 4 portioner behöver du:

  • 4-5 morötter
  • 2 potatisar
  • 1 purjolök
  • 1 liten palsternacka
  • ½ sellerilök
  • 1 bit ingefära efter smak
  • 1 näve persilja
  • Salt peppar

Förberedelse

Skala först grönsakerna - tvätta bara ekologiska grönsaker väl, eftersom de inte behöver skalas. Om du fortfarande vill skala det kan du när som helst frysa resterna av skalet och använda det för en snabb klar grönsaksfond.

Hacka sedan grönsakerna i stora bitar och lägg dem i en stor kastrull. Vi gillar att rosta grönsakerna kort i lite kokosolja och häll sedan mycket vatten på dem. Du kan också hoppa över detta steg, tillsätt grönsakerna direkt i vattnet och koka upp. Låt sedan grönsakerna sjuda försiktigt i cirka 30 minuter.

Mosa sedan fint med en stavmixer och krydda efter smak. Här kan du bli kreativ: Morötter passar verkligen med mycket kryddor förutom salt & peppar, prova till exempel kummin eller fänkålsfrön.

För dem som vill ha det extra krämigt kan du lägga till en skvätt vegetabilisk mjölk eller vegansk grädde i slutet.

Detsamma gäller topping som kryddor: Servera den underbara vårliknande soppan med olika frön och stenar och bröd eller strö över groddar - efter din smak!

Produkter vi rekommenderar