We stand with Ukraine

Nicepeople - Stor vilja att hjälpa Ukraina

© UNHCR : CHRIS • MELZER

Denna onlinebutik är en del av niceshops-gruppen baserad i Österrike.

Vi - familjen niceshops - är chockade över kriget i Ukraina och det lidande det orsakar. Vi är ett internationellt team. Våra cirka 550 anställda kommer från 20 nationer. Några av oss har vänner och familj i Ukraina. En del kommer från Polen och Slovakien, där krigets genomslag är särskilt stort och de många flyktingarna från Ukraina akut behöver vård.

På mycket kort tid fanns ett stort behov av att sätta ett tecken på solidaritet och att hjälpa till. Med otaliga, privata donationer, den fantastiska praktiska mentaliteten och det logistiska kunnandet har vi donerat akut nödvändiga hjälpmedel – framför allt mediciner, hygienartiklar, varma kläder och mat.

© VALERIO • MUSCELLA | © UNHCR: ELIZABETH • STUART

Inför Internationella kvinnodagen utökades och utökades utan vidare den omfattande insamlingskampanjen för UNHCR -programmet ”Women on the Run”, som hade planerats innan kriget började.

Vi organiserar och finansierar också kontinuerligt lastbilslaster fulla av hjälpförnödenheter som förs till den ukrainska gränsen i Slovakien, varifrån förnödenheterna tas över och transporteras vidare till Ukraina.

Tillsammans med det lokala initiativet Save Ukraine Graz och olika icke-statliga organisationer buntar vi ihop donationerna för att få lastbilar fulla och för att snabbare kunna skicka iväg dem. På så sätt vill vi också avlasta de privata volontärerna. De gjorde tidigare ofta den långa, mödosamma resan till den ukrainska gränsen med lastade bilar.

Hjälpinsatserna fortsätter

Under de kommande dagarna och veckorna kommer vi att fortsätta att samla in donationer och föra dem dit de behövs som bäst. Kriget påverkar oss, gör oss ledsna och mållösa, men inte sysslolösa. Vi berörs av hur villiga de är att hjälpa och otroligt tacksamma över att vi har den lyckliga positionen att arbeta för ett företag som tar socialt ansvar och lägger stor vikt vid mänskligheten. Vi hoppas att våldet och det mänskliga lidandet snart tar slut.